'94 Civic VX idle/hesitation - Page 2 - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-23-2012, 01:56 PM   #11
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
Country: United States
The entire exhaust system is brand new including the cat. So I can scratch that one off

I know where to read the o2 sensor at the ecu end, just wondering what reading would mean the sensor is bad
__________________

GasSavers_porkchop is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 08:06 PM   #12
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
Country: United States
update...

Just soldered in some writes so I can get a meter on the o2 sensor and vtec solenoid while driving.

So the VTEC works. Normally zero then confess up to battery voltage. Have to wind it up pry hard to get it to come on. Guess I'm never in VTEC normally.

The o2 sensor, though gives me zero v monster what +/- .5 maybe. It just fluctuates in the tenths and hundredths rapidly. But mostly very close to zero. I did this across d14 to d16. From one of those to ground at the key is a low voltage, the other to ground is zero.

Dead o2 sensor?
__________________

GasSavers_porkchop is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 12:24 AM   #13
Registered Member
 
JanGeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,442
Country: United States
Send a message via Yahoo to JanGeo
Oxygen Sensor Information

This site give a good explanation of typical voltage is and how it operates. Looks like your is low but a high of 0.7 volts is typical.
JanGeo is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 04:37 PM   #14
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 200
Country: United States
But you are looking at a wideband 02 it is totally diffrent I think it goes to 3 volts possibly more I'll look at the flow chart if I remember it tells you how to test it for real in the fsm.
Rusty94cx is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2013, 03:34 AM   #15
Registered Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 30
Country: United States
I am having the same issue with noticeable hesitation on my 95 vx when crusing. I had a 94 vx prev. and what I am experiencing is not lean burn. The prev owner replaced the O2 sensor it is a 5 wire sensor. The O2 sensor has Delphi LTW? Is there a way to find out if this is the correct one? The check engine light is not on. My first step is to replace plugs, wires, fuel filter, and air filter.
__________________

jcrx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$100 Civic VX 5 wire O2 / LAF sensor. will it work? GasSavers_ian General Maintenance and Repair 3 12-22-2012 08:24 PM
1997 Civic HX tastypotato Introduce Yourself - New member Welcome 8 05-18-2012 10:40 PM
92 Civic VX Armrest sebass General Fuel Topics 10 04-30-2012 10:11 PM
? for dmm user's, monitoring lean burn rlprlp1 General Maintenance and Repair 4 12-17-2007 11:16 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 08:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.