converting a manual to auto - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-22-2006, 12:57 PM   #1
Registered Member
 
GasSavers_Diemaster's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 163
Country: United States
converting a manual to auto

how do i convirt a manual ECU obd1 to auto. w/ one lockup? as shown here:
http://www.gassavers.org/showthread.php?t=756
i wana convert a obd1 ecu to control the lockup on the trany. A19 is what i need (right svoboy?) so my queston is what do i need to do internaly to the ecu. i herd u can switch w/o loading a new rom, is this true?
__________________

__________________
I ♥ my EM2


Need this stuff gone!
http://www.honda-tech.com/zero...67053[/B]
GasSavers_Diemaster is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 01:02 PM   #2
*shrug*
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,195
Country: United States
I'm afraid I'll say no dice on this because the auto has a bunch of stuff in the way of junk on the board that does the lockup, to me it seems akin to a vtec conversion but Iono how to do it, anyway, you can't only have one lockup, you'll code if you run the auto ecu in the car. Just run manual and run constant power to the lockup on the tranny.
__________________

SVOboy is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 01:09 PM   #3
Registered Member
 
GasSavers_Diemaster's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 163
Country: United States
ok i'll run ign power to it but if my car crashes though the gararge wall or my tranny falls out at 70 mph on the freeway, i'm holding u responsable as helga is my DD and i cant afford to lose her.

what kinda current are we talking about? 1/2 an amp?
__________________
I ♥ my EM2


Need this stuff gone!
http://www.honda-tech.com/zero...67053[/B]
GasSavers_Diemaster is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 01:17 PM   #4
*shrug*
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,195
Country: United States
To be honest, iono, I had mine hooked up to the fuse panel for a few months,
SVOboy is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 02:24 PM   #5
Driving on E
 
Matt Timion's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,110
Country: United States
I say the best bet is to find an automatic ECU. I'm sure you can get one for around $30 or so. Do you want me to keep an eye out for an auto pm6?
Matt Timion is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 03:29 PM   #6
*shrug*
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,195
Country: United States
This is for an obd1 conversion though, right Mr. Master?
SVOboy is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 04:02 PM   #7
Driving on E
 
Matt Timion's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,110
Country: United States
Quote:
Originally Posted by SVOboy
This is for an obd1 conversion though, right Mr. Master?
Sorry, I meant p06
Matt Timion is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 06:28 PM   #8
Registered Member
 
GasSavers_Diemaster's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 163
Country: United States
if i'm going aob1 anything it'a a auto p28. u silly non vtec fools yes auto p06 or auto p28. or anything i can use to make vtec and auto work on the manual po6 i got now.
__________________
I ♥ my EM2


Need this stuff gone!
http://www.honda-tech.com/zero...67053[/B]
GasSavers_Diemaster is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 07:05 PM   #9
*shrug*
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,195
Country: United States
Just use a manual ecu and run the ignition switched power to the lockup solenoid, I tried an auto ecu and it coded at me.
SVOboy is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 10:00 PM   #10
Driving on E
 
Matt Timion's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,110
Country: United States
Quote:
Originally Posted by Diemaster
u silly non vtec fools
vtec-e baby!
__________________

Matt Timion is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuelly Mobile horribly slow on iPhone 3G danielk Fuelly Web Support and Community News 7 07-04-2011 09:26 PM
Problem with badges. DTMAce Fuelly Web Support and Community News 4 04-06-2011 01:54 AM
Reporting capabilities via SMS? hidesertmlb Fuelly Web Support and Community News 4 09-02-2008 01:02 AM
More flexibility in Fueling up Dustin Fuelly Web Support and Community News 0 08-13-2008 02:53 AM
Crazy three wheel cars kickflipjr General Fuel Topics 2 03-30-2006 04:19 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 02:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.