Drop Price/Gal and Add Cost of Fill-Up - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-25-2011, 03:28 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Country: United States
Location: Catskill Mts of New York
Drop Price/Gal and Add Cost of Fill-Up

How about eliminating the Price per Gallon and having the Cost of Fill-up instead?
__________________

jerryc41 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2011, 03:32 AM   #2
pb
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,588
Country: United States
Location: Corvallis, OR
We've been using price per gallon for years and it seems to work ok. People have personal preferences for one over the other, but I think it's a personal preference—not a great reason to change everything for everyone.

We don't want to complicate the data entry form with yet another option because we're trying to keep it as simple as possible. Is there a reason you'd like to see total cost instead of price/gallon?
__________________

pb is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 11:22 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Country: United States
Location: Minnesota
Did I miss something? It calculates the total for you and tells you when you add the fuel up.
juggss6 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 12:08 AM   #4
pb
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,588
Country: United States
Location: Corvallis, OR
juggss6, I think jerryc41 wants to enter the the total of the fuel-up instead of entering the price/gallon.
pb is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 12:55 AM   #5
PTH
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 7
Country: Canada
Location: Abbotsford, BC
I don't see what would be gained by dropping the price/gallon and entering the total cost of the fuel-up instead. Either way, you still have to enter the quantity of fuel and the price. You don't know the total cost until after you fuel-up. Many people focus on the price/gallon before they stop for fuel. (It helps them decide where to buy fuel.) In addition, I'm more interested in tracking (directly) fluctuations in fuel prices than the cost of fuel-ups. That's because fluctuations in the total cost of the fuel-up could be the result of either the price/gallon or the amount purchased.

At the end of the day, it doesn't really matter to me which cost is entered. I just don't see any good reason to change this.
PTH is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 02:46 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2
Country: United States
Location: Richmond, CA
I put in all of the fields besides the number of gallons while my Jetta fills. Then I fill in the number of gallons. It would take more time to have to put in cost of fill-up.
ZiggyTheHamster is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 12:23 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Country: United States
Location: Minnesota
I understood what he wanted to do, pb. I just don't see the benefit.
__________________

juggss6 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 12:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.