EPA figures not correct? - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-03-2008, 03:15 AM   #1
Site Team / Moderator
 
Jay2TheRescue's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Northern Virginia
Posts: 4,657
Country: United States
Location: Northern Virginia
EPA figures not correct?

EPA figures not correct?

The site is reporting my 98 GMC K1500 4wd pickup with a 5.7 liter V8 and auto trans as being EPA rated as 13 city 17 hwy15 combined. The EPA's website reports my vehicle gets 12 city 16 hwy 13 combined. How can I correct this information?

Thanks, Jay

http://www.fuelly.com/driver/jay2therescue/k1500
__________________

__________________






Jay2TheRescue is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2008, 03:30 AM   #2
pb
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,588
Country: United States
Location: Corvallis, OR
This is an issue with old vs. new EPA numbers. The EPA recently revised their mileage estimates for all cars, but haven't yet made those new numbers available in a format that sites like Fuelly can use. Here's the difference in numbers reported by the EPA for your model: 1998 GMC Sierra 1500 4WD.

You can see that Fuelly has the old numbers. Until the EPA makes the new numbers available for download, we're stuck. We could update a model here or there by hand, but setting the new numbers across thousands of models/trim levels over dozens of years isn't possible by hand.
__________________

pb is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2008, 03:50 AM   #3
pb
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,588
Country: United States
Location: Corvallis, OR
Just for the record, this came up before: Old vs. New Estimates.
pb is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2008, 04:17 AM   #4
Site Team / Moderator
 
Jay2TheRescue's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Northern Virginia
Posts: 4,657
Country: United States
Location: Northern Virginia
I knew they were revised, I just wasn't sure if the old estimates or was it giving me EPA data for a newer model. I did try to look and see if there was a similar question asked, but I'm used to how vBulletin forums work, and I'm not really familiar with how this forum organizes the posts.
__________________






Jay2TheRescue is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2008, 04:35 AM   #5
pb
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,588
Country: United States
Location: Corvallis, OR
oh, that's fine. I was just linking to the old thread to consolidate information in case someone else has the same problem.
pb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 10:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.