Partial Fill Up - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-02-2016, 08:26 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
Country: United States
Partial Fill Up

Hi I'm looking for some info I recently done a road trip and so decided to do some partial fill ups to save having to stop to fill up and also to benefit from cheaper gas.

I thought I read that fuelly was able to calculate the MPG taking into account the partials after a full tank I put the partial tank details into the system. it doesn't appear to be the case looking at my stats its assumed all miles were from the last tank
__________________

Lanyu is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 11:32 PM   #2
Registered Member
 
RobertV's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,900
Country: United States
Location: San Antonio, TX
I don't see any miles (or rather, odometer) entries for those fuel ups. Did you note those at the time?
__________________

RobertV is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 10:35 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
Country: United States
I have one of the readings is that what you need to do to get it to take into a/c all fill ups?
Lanyu is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 05:38 PM   #4
Registered Member
 
RobertV's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,900
Country: United States
Location: San Antonio, TX
Quote:
Originally Posted by Lanyu View Post
I have one of the readings is that what you need to do to get it to take into a/c all fill ups?
Zero mile/no odometer entries are skipped because there's no way for Fuelly to calculate MPG.
RobertV is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 09:29 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
Country: United States
Ive just done another long road trip this time I collected all the data to ensure I get a correct MPG reading.

I'm getting a little confused with how to add a tank top up.

Normally I fill up and drive till its about as low as it can go then input the data.

When I go on a road trip I always fill it up before leaving if I know I can't get there on whats in the tank.

I'm just doing all the fill ups now and the first one shows 17.5 mpg is that right?
Lanyu is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 09:37 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,486
Country: United Kingdom
Location: Mid Wales
You can only input the data once you've driven so many miles AND filled up with fuel, otherwise how do you know how much fuel you've used.

An example scenario, full tank, start trip. Decide to fill up again whether your tanks a quarter full, half full or even three quarters, it matter not. Brim the tank and make note of both miles driven, and fuel used. Input that data, fuelly does the rest. It's very simple. A partial fuel up is only if you don't fill the tank completely.
__________________

Please subscribe to my YouTube channel
Draigflag is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 09:55 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,486
Country: United Kingdom
Location: Mid Wales
I just looked at your figures, they are way off. I see your best as 96 MPG in the Passat, with over 1300 on one tank, although that's been done in a Passat diesel, yours is gas so I'm assuming that's way off!
__________________

__________________

Please subscribe to my YouTube channel
Draigflag is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 11:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.