Switching from trip miles to odometer - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-01-2017, 04:55 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 10
Country: United States
Location: Baltimore, MD
Switching from trip miles to odometer

So I decided to start tracking maintenance in Fuelly/Gas Cubby and realized I have to track fillups by odometer instead of trip miles. I know how to change the setting, but my question is how to make the switch without losing data from the last fill up. If I just add the most recent fillup in odometer, it uses 0 as the previous odo reading and therefore no mpg is calculated. If I change the previous fillup's odo to what it was at the time, it loses that fillup's mpg. What's the right way to do this?
__________________

mike_n is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 07:30 AM   #2
Site Team
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 619
Country: United States
The best way to make the switch is to create a "new" vehicle for the change. Otherwise, the trip distance will be read as the odometer reading on the old entries and cause most of the records to have syncing errors.
__________________

EMY92 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 03:00 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 10
Country: United States
Location: Baltimore, MD
Ugh, not really what I wanted to hear or want to do. But I might. Follow up (asked this elsewhere but got no reply): does the iPhone app have notifications? I see the reminders but they're not triggering a notification that service is about to come due or is already overdue. If not that's a dealbreaker...I'd like to switch from another app I'm currently using to Gas Cubby, but if notifications don't exist I can't do that.
Thanks in advance.
mike_n is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 03:31 PM   #4
Site Team
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 619
Country: United States
Yes, there are notifications that should appear in the iPhone's notification screen. Please go to the iPhone's Settings and make sure that notifications for Gas Cubby are enabled.
EMY92 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 04:09 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 10
Country: United States
Location: Baltimore, MD
Notifications for Gas Cubby are on - all except "sounds". I set up a reminder to have me check the oil in one of my cars as a test, starting Oct 1, but nothing is happening.
Suggestions?
mike_n is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 04:20 PM   #6
Site Team
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 619
Country: United States
Verify that your data has synced, then delete and reinstall Gas Cubby. Make sure to enable notifications when opening the first time. Login by tapping "Set Up Sync".
EMY92 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2017, 04:43 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 10
Country: United States
Location: Baltimore, MD
No good. Notifications are enabled but nothing's popping up on the iPhone. I do see the reminder and it also shows on the PC.
__________________

mike_n is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 03:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.