For Future Release Total cost of fill-up - feature needed - Fuelly Forums
Go Back   Fuelly Forums > Fuelly Community Support > Fuelly Web Support and Community News
Search Today's Posts Mark Forums Read
Thread Tools Display Modes
Old 06-11-2014, 07:44 AM   #1
Registered Member
Join Date: Jul 2013
Posts: 1
Country: United States
Location: Philadelphia PA
Total cost of fill-up - feature needed

I dont see this as an option. I would like to know the status of this request.

shrikantc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 10:17 AM   #2
Site Team
Join Date: Sep 2012
Posts: 316
Country: United States
Location: Dallas, Tx
This is on our road map. The plan is to allow you to fill up the fields that you know. So if you have gallons and price/gallon, that's all you need. If you have total cost and gallons then it will divide to get price/gallon. If you have total gallons and price per gallon it will divide and fill in total cost. This logic will be first available from the native smart phone apps (iOS/Android) and later on the web based form.

@DTMAce - WE also plan to allow you to attach photos to fuel-ups so snapping a photo of the pump is a great way to ensure you have even more records of your data. We are also playing around with the idea of OCR so we can convert your photos and the fuel-up for you automatically. We think there is a lot of value in snapping photos at the pump, especially when users might walk around and take some photos of the vehicle which help document it's condition over time. Lots of neat things to think about regarding that.

andyrobo is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 11:21 AM   #3
Registered Member
Join Date: Jun 2009
Posts: 295
Country: United States
Location: Nebraska
I suggested having the ability to enter total price and quantity purchased some time ago, but it was shot down. I don't habitually record unit price, nor do I enter data at the point (or time) of fueling. It is a nuisance to divide total cost by number of gallons, enter unit price and gallons, then watch Fuelly calculate the total for me.

Speaking of nuisance factors, it is a nuisance to have to scroll down on the Add Fill page to complete the thing. There is enough wasted real estate on the page that the whole thing could be done without scrolling.
Charon is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2014, 08:30 AM   #4
Registered Member
Join Date: May 2013
Posts: 1
Country: Canada
I think this is a great idea! Entering the total cost is not harder than entering the price / unit, in fact, it is easier sometimes.
I live on the border and fill up in US and Canada, and sometimes have to convert $/L into $/Gallon, or vice versa, so I gave up and leave the price blank when I have to convert. Looking forward to when you guys add the feature in the future!
kevvancouver is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -8. The time now is 08:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.