VX upshift light - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-06-2007, 11:31 AM   #1
Driving on E
 
Matt Timion's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,110
Country: United States
VX upshift light

Is there anything that would cause the VX upshift light to not work other than the light being burned out?
__________________

Matt Timion is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 11:44 AM   #2
Member
 
78si's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 69
Country: United States
Its a simple ground signal from your ecu. So it could be wiring, or (less likely) the ecu. When I did my ef swap, I ran a wire from ecu pin d18 to the hatch light.
__________________

78si is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 11:51 AM   #3
Registered Member
 
GasSavers_TomO's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,108
Country: United States
Send a message via AIM to GasSavers_TomO Send a message via MSN to GasSavers_TomO Send a message via Yahoo to GasSavers_TomO
If the CEL is on, the shift light won't function either.

Has it suddenly stopped working?
__________________

Honda Civic VX Info/Links
Remember to use good Webiquette!
Quote:
Originally Posted by ezeedee View Post
controversy is an idea thought up by weak people who are too afraid to hear the truth.
GasSavers_TomO is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 11:52 AM   #4
Driving on E
 
Matt Timion's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,110
Country: United States
Quote:
Originally Posted by TomO View Post
If the CEL is on, the shift light won't function either.

Has it suddenly stopped working?
The CEL isn't on... but it works (it turns on when I start the car). The upshift light just doesn't work for me at all.

I wonder if a previous owner cut the wire b/c it was annoying or something.
Matt Timion is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 11:57 AM   #5
Registered Member
 
GasSavers_TomO's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,108
Country: United States
Send a message via AIM to GasSavers_TomO Send a message via MSN to GasSavers_TomO Send a message via Yahoo to GasSavers_TomO
Quote:
Originally Posted by Matt Timion View Post
The CEL isn't on... but it works (it turns on when I start the car). The upshift light just doesn't work for me at all.

I wonder if a previous owner cut the wire b/c it was annoying or something.
So the upshift light does not come on when the instrument cluster goes through it's bulb check?

Then yes, it's either a burnt out bulb or cut/broken wire.
__________________

Honda Civic VX Info/Links
Remember to use good Webiquette!
Quote:
Originally Posted by ezeedee View Post
controversy is an idea thought up by weak people who are too afraid to hear the truth.
GasSavers_TomO is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 12:17 PM   #6
Registered Member
 
Danronian's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 652
Country: United States
Just today I was wondering the same thing regarding my non-working shift light, so I took out the bezel, and looked at the back of the cluster. Not much to my surprise, one of the wire-clips wasn't plugged into the back of the cluster. I plugged it in, and now the shift-light works! Yay! Never had it work before, so hopefully using some guidance from it will improve my shifting for better MPG.

My guess is the previous owner got annoyed of it.
__________________


On the never-ending quest for better gas mileage...
Danronian is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 12:29 PM   #7
Driving on E
 
Matt Timion's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,110
Country: United States
Quote:
Originally Posted by Danronian View Post
Just today I was wondering the same thing regarding my non-working shift light, so I took out the bezel, and looked at the back of the cluster. Not much to my surprise, one of the wire-clips wasn't plugged into the back of the cluster. I plugged it in, and now the shift-light works! Yay! Never had it work before, so hopefully using some guidance from it will improve my shifting for better MPG.

My guess is the previous owner got annoyed of it.
guess what I'm doing in a few minutes?
Matt Timion is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 12:34 PM   #8
Registered Member
 
GasSavers_TomO's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,108
Country: United States
Send a message via AIM to GasSavers_TomO Send a message via MSN to GasSavers_TomO Send a message via Yahoo to GasSavers_TomO
My predictions:
  • You will check the light during the bulb check
  • You will check out the bulb itself
  • You will check the back of the cluster
  • You will check the wiring to the ECU
  • You will get your shift light to work

Lolz
__________________

Honda Civic VX Info/Links
Remember to use good Webiquette!
Quote:
Originally Posted by ezeedee View Post
controversy is an idea thought up by weak people who are too afraid to hear the truth.
GasSavers_TomO is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 01:11 PM   #9
Driving on E
 
Matt Timion's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,110
Country: United States
well, it wasn't the connectors behind the cluster. Guess I'll be checking the ECU later.

I did manage to replace the o2 sensor though. It actually responds a lot better already.
Matt Timion is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 01:36 PM   #10
Registered Member
 
GasSavers_TomO's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,108
Country: United States
Send a message via AIM to GasSavers_TomO Send a message via MSN to GasSavers_TomO Send a message via Yahoo to GasSavers_TomO
Did you happen to check the light bulb itself with an ohm meter when you had the cluster off?
__________________

__________________

Honda Civic VX Info/Links
Remember to use good Webiquette!
Quote:
Originally Posted by ezeedee View Post
controversy is an idea thought up by weak people who are too afraid to hear the truth.
GasSavers_TomO is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tranny fluid flush for FE? brucepick Transmissions and Running Gear 27 07-25-2010 06:03 AM
Congrats to COZX2 on the 100+ MPG fill! MetroMPG General Fuel Topics 58 12-23-2007 08:34 PM
Supermid Arrives! 88HF General Fuel Topics 3 06-23-2007 02:53 PM
Any ideas how to install this? Compaq888 General Maintenance and Repair 0 12-21-2005 01:46 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 01:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.