d15z1 for free for d16z6 info - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-23-2006, 11:39 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Country: United States
d15z1 for free for d16z6 info

please read the whole thread. thanks
I'm going the other way and putting a D16Z6 into my 94 VX..
My problem is the wiring, such as going from a 5 wire to a 4 wire O2 sensor..
If someone will help me by giving me the correct wires to connect, or eleminate or, give me the correct harness.
I will give 'for free" the d15z1 engine and transmission and also the VX harness ''if you give me the D16Z6 harnes''..
It has 245K on it but runs great, does not smoke, use oil or make noises. I get 36 MPG in the city..The transmisssion is mint. You can have everything right down to the air intake box, manifolds etc. I might keep a couple of the sensors though and anything I need for Z6 install..
lemme know.. Rich.
__________________

olengrumpy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2006, 09:19 AM   #2
Driving on E
 
Matt Timion's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,110
Country: United States
where are you located?

If you are switching to a Z6 harness you won't need to convert the z1 harness to 4 wire. If you do switch the z1 harness to 4 wire, it's really easy to do.
__________________

Matt Timion is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2006, 10:14 AM   #3
*shrug*
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,195
Country: United States
Matt, you can give him the info, and I'll take the engine.

Short of saying anything too involved, you just need to get the 4 wire plug and run lines to the appropriate spots on the z6 ecu, which can be discovered by looking at an ecu pinout.
SVOboy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2006, 11:20 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Country: United States
I'm aware that if I use the Z6 harness I do not need anything else.. I'm also aware that all I need to do is get a 4 wire O2 sensor plug..
What I wanted to know is, which wires to change at the O2 sensor connection to put on the 4 wire plug to save me the trouble of tracing wires to the ECU.. I assume I need to leave one off or ground it etc..
I'm in western, MA.
olengrumpy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2006, 11:24 AM   #5
*shrug*
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,195
Country: United States
Well, hopefully someone can tell you, but you'll prolly spend more time trying to figure out how to do it "the easy way" than just looking at the ecu and figuring it out.
SVOboy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2006, 07:22 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Country: United States
probably true SVO.. but hey, always like the easy way when possible..
I'll make a post after the engine swap.. the; engine, trans and related parts will still be for free to someone who can use them..
olengrumpy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2006, 08:06 PM   #7
Driving on E
 
Matt Timion's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3,110
Country: United States
I have the info, but not on this computer. I'll post it tomorrow. If SVOBoy wants the engine, it's his
Matt Timion is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2006, 08:49 PM   #8
*shrug*
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,195
Country: United States
Oh heck then, I'll take them. Where in MA are you exactly? Dartmouth is right in the middle if you consider VT and NH to be one state, about how far is that? C'mon matt, you know I need an engine sitting in my dorm (let's pretend I have a good way to get it up four flights of stairs, much less get it to my dorm, ).

SVOboy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2006, 11:18 PM   #9
Registered Member
 
FormulaTwo's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 118
Country: United States
Send a message via AIM to FormulaTwo
I need the wiring harness!
The one that actually plugs into the ECU

I have a harness and will wire in everything you need to install the 4 wire 02 sensor
and make a diagram on how to install it.
plug and play



how about it?

ps:
i dont want the engine.
just the harness
and the intake manifold unless someone else wants it
let me know!
__________________
Order some golf shoes, otherwise we might never make it out of this place alive.

FormulaTwo is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2006, 08:44 AM   #10
Registered Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Country: United States
I'm near springfield. not right around the corner, but not cross country either.
__________________

olengrumpy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gearbox dropdown greyed out; missing engines? synergist Fuelly Web Support and Community News 2 09-05-2013 08:48 AM
New Camry Hybrid... cool display! Matt Timion Hybrid Vehicles 6 01-19-2006 05:29 PM
Mineral Spirits- might not be a good additive diamondlarry General Fuel Topics 10 12-17-2005 03:52 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 10:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.