Official Thread for posting daily FE updates - Page 59 - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-05-2006, 04:24 PM   #581
Registered Member
 
MetroMPG's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4,223
Country: United States
95 - Congrats on busting through 55 US!

That's the upper Canadian milestone: the NRCan hwy rating for these cars. Exceeding it is no small feat.
__________________

MetroMPG is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2006, 04:29 PM   #582
Registered Member
 
95metro's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 498
Country: United States
Thanks!

Have you ever figured out why the NRCan rating is so much higher? Do they post they're testing methods anywhere? Their website is a mess - I can't find a thing on it.
__________________

__________________
95metro is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2006, 09:49 PM   #583
Registered Member
 
MetroMPG's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4,223
Country: United States
NRCAN: http://autos.canada.com/components/p...8-2576a18dac4f

EPA: http://fueleconomy.gov/feg/fe_test_schedules.shtml
MetroMPG is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 02:32 AM   #584
Registered Member
 
krousdb's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,480
Country: United States
Location: Raleigh, NC
Had some problems with the MID yesterday during the commute so I can't say much other than it seems close to what I got before. The VSS connection was intermittant so while I was recording fuel used, the distance was only maybe 1/4 if what I actually travelled and I did other errands so I cant say for sure what it what. The other prob is that sometimes the car won't bump start. The engine will turn but seems like no fuel. I crank away and nothing. Then shut down for 15 sec or so then restart and everything wirks fine. Can anybody tell me whats up with that? Fuel pump or pump relay? I'm very reluctant to codfish with this possible result. I will have to suck up the lower FE until I get this figured out.
__________________


krousdb is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 06:01 AM   #585
*shrug*
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,195
Country: United States
Sounds like main relay!!! I have this problem also and matt is scouting a main relay from his junkyard for me. It prevents the fuel pump from priming, though I've only had it happen once while EOC, mostly just on start up (code 16!!!).

Anyway, that's what it sounds like to me, Ithought mine had goneout completely yesterday but after 15 minutes of bump starting to nowhere (and lots of sweating and looking like a fool) I realized I had no ecu in the car,
SVOboy is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 06:22 AM   #586
Registered Member
 
JanGeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,442
Country: United States
Send a message via Yahoo to JanGeo
you sure you are not cooking something by running the ignition without the engine turning over and the fuel flowing during EOC??
JanGeo is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 07:31 AM   #587
Registered Member
 
95metro's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 498
Country: United States
Quote:
Originally Posted by MetroMPG
Kind of a lame article, huh? What's with the sudden VW expose stuck in the middle of it??? I thought that "extra-fuel" anecdote was pretty stupid.

However, according to the testing procedure it looks like the cars are tested at lower highway speeds than the EPA tests and this could have contributed to the Swift-clones 66 mpg Imperial numbers...???
__________________
95metro is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 07:58 AM   #588
Registered Member
 
krousdb's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,480
Country: United States
Location: Raleigh, NC
Quote:
Originally Posted by SVOboy
Sounds like main relay!!! I have this problem also and matt is scouting a main relay from his junkyard for me. It prevents the fuel pump from priming, though I've only had it happen once while EOC, mostly just on start up (code 16!!!).
Well Matt, I you find another main fuel relay, pick one up for me too. And while you are at the bone yard, I need a hood latch, a lug wrench and the rod with hooked end that goes between the lug wrench and the jack.
__________________


krousdb is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 07:59 AM   #589
Registered Member
 
krousdb's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,480
Country: United States
Location: Raleigh, NC
Quote:
Originally Posted by SVOboy
Sounds like main relay!!! I have this problem also and matt is scouting a main relay from his junkyard for me. It prevents the fuel pump from priming, though I've only had it happen once while EOC, mostly just on start up (code 16!!!).
Maybe im reading that wrong, but the main relay is supposed to prevent the fuel pump from priming?
__________________


krousdb is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 08:02 AM   #590
*shrug*
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,195
Country: United States
When it is dying it prevents it from priming, soary!
__________________

SVOboy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wrong mobile UI for Windows Phone 7.5 kfarnung Fuelly Web Support and Community News 1 07-15-2012 03:56 AM
Partial Fuel Up - Calc Improvement suggestion RadarKen Fuelly Web Support and Community News 1 11-23-2011 08:17 AM
State of the Union address touches on "oil addiction." Matt Timion General Discussion (Off-Topic) 31 02-06-2006 04:38 PM
Where to get parts? What parts do we need? Matt Timion Electric and Solar powered 11 09-19-2005 09:37 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.