Weird results w/SG2 - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-06-2006, 12:36 AM   #1
Registered Member
 
Compaq888's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,460
Country: United States
Weird results w/SG2

I didn't even calibrate the SG2 and it's off like crazy. The only thing I calibrated was the engine size and the fuel tank capicity. I didn't calibrate the thing after every tank. Before it used to be within .1 of a gallon. Now it's off by .6-.9 of a gallon. My mileage is falling off like crazy!!!!!!

37MPG!!! Hell I pulled off 40 and 42mpg WITHOUT the SG2!!!

I think it's time to reset the scangauge. Check yours out too!
__________________

__________________

Compaq888 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 12:47 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 25
Country: United States
you need to calibrate it for at least a tank full. If you calibrate it it will be more accurate
__________________

light-foot is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 01:24 AM   #3
Registered Member
 
Compaq888's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,460
Country: United States
Quote:
Originally Posted by light-foot
you need to calibrate it for at least a tank full. If you calibrate it it will be more accurate
I don't think that's the case now. It's way too off. The only time I would know that I would calibrate it is if it was within .1-.2 gallons.

Talk about a grammar boo boo. My brain is tired from all the studying.
__________________

Compaq888 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 02:55 AM   #4
Registered Member
 
JanGeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,442
Country: United States
Send a message via Yahoo to JanGeo
you pumping more or less gas?? fast or slow pump? maybe you are loosing gas via vacuum hose and gas can??
JanGeo is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2006, 12:04 AM   #5
Registered Member
 
Compaq888's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,460
Country: United States
I pump more gas than the scangauge reports. Usually it was under reporting .1 gallons. Now it either under reports .1, .6, .9 gallons.
__________________

Compaq888 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2006, 04:48 AM   #6
Registered Member
 
JanGeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,442
Country: United States
Send a message via Yahoo to JanGeo
hummmm temperature compensated gas pump or you got a leak. One other possibility is the injectors are letting more gas per timed pulse because of the fuel has changed - we are on winter blend with summer temps that could cause more tank evaporization too.
JanGeo is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2006, 11:12 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 238
Country: United States
Quote:
Originally Posted by light-foot
you need to calibrate it for at least a tank full. If you calibrate it it will be more accurate
Calibrate? How do you calibrate an electrical input / output unit? Kinda like shooting for accuracy with a 12 gauge, isn't it? LOL
Ted Hart is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2006, 10:29 PM   #8
Registered Member
 
Compaq888's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,460
Country: United States
^^^

Lol
__________________

Compaq888 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2006, 03:02 AM   #9
Registered Member
 
JanGeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,442
Country: United States
Send a message via Yahoo to JanGeo
Ted ? you kidding? The fuel used is a function of engine size and approximate values are setup by that entry but other factors affect actual fuel injected per pulse width so when you fillup there is an adjustment you can make for the number of gallons pumped vs measured by the SG.

Compaq888 - you need to find another gas station just in case there is a pump error.
__________________

JanGeo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Too large a fuel tank for Fuelly.com pwallnfld Fuelly Web Support and Community News 9 07-21-2010 08:08 AM
Best ever tank notification - 1st time only? bedbug Fuelly Web Support and Community News 6 05-23-2010 02:51 AM
l/100km calculation shown after posting is incorrect. jostlehim Fuelly Web Support and Community News 5 04-17-2010 09:02 AM
Fuel (FOOL) Cells VS EV's philmcneal General Discussion (Off-Topic) 4 06-22-2006 06:11 AM
What do you think of this layout? Matt Timion General Discussion (Off-Topic) 8 11-22-2005 08:39 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 04:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.