Accuracy of Fuelly - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-28-2010, 08:05 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Country: United Kingdom
Location: Cornwall
Accuracy of Fuelly

I have a question regarding the accuracy of fuelly. Does it always round down the milage and litres of fuel put in?
__________________

otherpower is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 12:12 AM   #2
pb
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,588
Country: United States
Location: Corvallis, OR
What do you mean by round down? Can you give me an example from your fuel-ups of what you're seeing vs. what you expect to see?
__________________

pb is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 12:52 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Country: United Kingdom
Location: Cornwall
Today I did 518 miles on 46.47 litres = 50.161mpg

Fuelly has put it down as 50.7 which I make it to be 518 miles on 46 litres.
otherpower is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 03:30 AM   #4
pb
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,588
Country: United States
Location: Corvallis, OR
If you went 518 miles on 46.47 litres, that's 50.7 UK MPG. You can double check with various online calculators. Here's one. And here's another.
pb is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 07:02 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Country: United Kingdom
Location: Cornwall
http://tinyurl.com/2vggaga
otherpower is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 07:04 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Country: United Kingdom
Location: Cornwall
Ok, I was using 4.5 where as I should use 4.54609188 litres per UK gallon.

Sorry for the confussion
otherpower is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 08:58 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 13
Country: United Kingdom
Location: Birmingham
I've posted a related issue with decimal places in another posting - but on this topic please could we have more decimal places for the MPG? I've always recorded my MPG to 3dp, so I find it a bit disconcerting to see it displayed to only 1dp.

Perhaps 2dp everywhere?
__________________

mrtickle is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.