So... i am so close to getting this '89 CRX HF road worthy... - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-04-2013, 02:44 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 6
Country: United States
So... i am so close to getting this '89 CRX HF road worthy...

I bought the car on the way back from a track event in Florida in March 2013 and have since done a motor swap, suspension bushing overhaul, as well as the timing belt, water pump, and thermostat.

I thought I was in the clear and was driving the car back into the city from my underground lair when all of a sudden my fuel gauge went from reading half full to reading empty while, simultaneously, the engine cut out and lost power, coasting to a stop.

Thankfully, I had enough momentum to get to the park and ride. I've decided to let is sit there while i try to figure out my options to avoid having to tow the car.

At this point, the fuel pump doesn't prime, so it could be a dead pump or a dead electrical signal to the pump. I'm not sure which. What's more common?
__________________

TurboLS is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2013, 07:07 PM   #2
Registered Member
 
theholycow's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6,624
Country: United States
Send a message via ICQ to theholycow Send a message via AIM to theholycow Send a message via MSN to theholycow Send a message via Yahoo to theholycow
I imagine it's the ground for the fuel pump. That would be shared by the pump and the gauge sender.
__________________

__________________
This sig may return, some day.
theholycow is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2013, 09:50 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 6
Country: United States
Sounds plausible... Where is that located? Closer to the pump or the ecu/front of car?
TurboLS is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 05:31 AM   #4
Registered Member
 
theholycow's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6,624
Country: United States
Send a message via ICQ to theholycow Send a message via AIM to theholycow Send a message via MSN to theholycow Send a message via Yahoo to theholycow
It might be right at the pump, a black wire going from the pump to the frame.
__________________
This sig may return, some day.
theholycow is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 05:42 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 6
Country: United States
Ended up being a blown main relay due to the fuel pump wire shorting to chassis. New main relay fixed the pump and the car drives now. The sending unit is still not functioning but still maintains its connection to the ecu. Thinking I need a new level sensor.
TurboLS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
del Sol death? IndyFetch General Maintenance and Repair 2 12-17-2012 05:29 PM
1992 Civic VX with 134,600 miles in New Castle, DE aronhk_md For Sale 12 11-20-2012 07:42 PM
Back larryg Introduce Yourself - New member Welcome 3 10-20-2012 05:45 AM
Thin Blue Line shatto General Discussion (Off-Topic) 0 09-04-2012 11:34 PM
Check out this video eerikk2 General Fuel Topics 3 06-29-2012 12:40 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 04:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.