5 wire o2 sensor blues - Page 2 - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-06-2006, 05:10 PM   #11
Registered Member
 
FormulaTwo's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 118
Country: United States
Send a message via AIM to FormulaTwo
Finally found my haynes manual
And thanks to my beautiful girlfriend, i have rewired the car.
thats right, she helps

Although it is still throwing a code 48, I know for a fact it is wired up right.


D8 directly wired to RED on the o2 sensor
D16 directly to Black
D41 to White
A6 to Orange
A24 to Yellow

Red91sit i am running a p07 VX ecu


So i guess I will have to get another o2 sensor
__________________

__________________
Order some golf shoes, otherwise we might never make it out of this place alive.

FormulaTwo is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2006, 03:45 PM   #12
Registered Member
 
krousdb's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,480
Country: United States
Location: Raleigh, NC
Take a voltage measurement between D16 and D18. You should see -0.78V while the sensor is cold and 0 to -2V while not in lean burn. Expect +0.2V at idle and +0.4V during lean burn. If you are getting these readings, the O2 is fine.
__________________

__________________


krousdb is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2006, 04:02 PM   #13
*shrug*
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6,195
Country: United States
Dan FTW.
SVOboy is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2006, 04:23 PM   #14
Registered Member
 
FormulaTwo's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 118
Country: United States
Send a message via AIM to FormulaTwo
score!

SVo you are the man
will get on this tomorrow
tonight i have to hook up my egr system

hooray for repinning ecu harness' ..............?
__________________
Order some golf shoes, otherwise we might never make it out of this place alive.

FormulaTwo is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2007, 04:12 PM   #15
Registered Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 191
Country: United States
I got the blues too. Spent today hooking up my 5-wire to the P07 49-state ECU.

white to D14
black to D16
red to D8
orange to D6
yellow to ground

At startup, the engine runs with no CEL..... 30 seconds after idling, however, I get a CEL with a code of 48 - LAF.

What have I got wrong?
lca13 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2007, 03:58 PM   #16
Registered Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 10
Country: United States
Blues here, too!

I have a vx and it throws a code 48 every few minutes...
When I first bought the car the previous owner had put a brand new one in trying to fix the problem of throwing the code on downhill coasts or any deceleration with it in gear. (didn't fix it). I had to adjust my driving and shifting to not throw the code but it has gotten progressivly worse...

I'm scared to spend the money on a new o2 when the last new one only lasted a 8 months and still threw a codes the whole time (although WAY less often at first)

any advice?

Can you get a good enough tune with chrome pro and turn the o2 off (A friend of mine has the setup for tuning)?
c3474i is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2007, 09:03 PM   #17
Registered Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 191
Country: United States
I am running now.... no CEL's... but missing (or it seems like it) when falling into lean burn. Thanks to TomO who sent me a decent schematic... the wiring listed previously in this thread is not complete. I will post a complete CA VX to lean burn swap DYI as soon as I get this figured out.
lca13 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 10:58 PM   #18
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 15
Country: United States
Help with Pinout for VX O2 L1H1 sensor

Looking for a oinout for the ECU loc to L!H! sensor colors and everbody has a different idea about what is what. I have determined that the O2 sensor wires at ECU are

A6 D3 D8 D14 D16

D18 has nothing to do with it and nothing gets grounded to the chassis.

Please help decifer this.

ECU -->O2 plug--->L1H1 wire

???-----> ? ------> ?black?
A6------> ? ------> ?orange?
D3------> ? ------> ?yellow?
D8------> ? ------> ?red?
D14-----> 6 ------>White
D16-----> 5 ------>looped back through resistor to 7 in sensor plug
white?--> 7 ------>looped back through resistor to 5 in sensor plug
------
l-----l l-----l
l 1 3 5 7 l
l l L1H1 sensor plug
l 4 6 8 l
l-----------------l
mcamodell is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 10:58 PM   #19
Registered Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 15
Country: United States
Help with Pinout for VX O2 L1H1 sensor

Looking for a oinout for the ECU loc to L!H! sensor colors and everbody has a different idea about what is what. I have determined that the O2 sensor wires at ECU are

A6 D3 D8 D14 D16

D18 has nothing to do with it and nothing gets grounded to the chassis.

Please help decifer this.

ECU -->O2 plug--->L1H1 wire

???-----> ? ------> ?black?
A6------> ? ------> ?orange?
D3------> ? ------> ?yellow?
D8------> ? ------> ?red?
D14-----> 6 ------>White
D16-----> 5 ------>looped back through resistor to 7 in sensor plug
white?--> 7 ------>looped back through resistor to 5 in sensor plug
------
l-----l l-----l
l 1 3 5 7 l
l l L1H1 sensor plug
l 4 6 8 l
l-----------------l
mcamodell is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 11:08 PM   #20
Registered Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 191
Country: United States
D8 Blk/Yel Red VS+, VS, VNB sense Negative Pump Cell, Sensor 1
D14 Wht/Blk White IP+. Pump current Positive Pump Cell, Sensor 2
D16 Wht Black IP-, VS-, VS/IP, common Ref Voltage

A6 Yel/Grn Orange HTCNTRL Heater Pos
A23 Blk/Grn Yellow PG1 Heater Ground

D22 Or n/a SG2 Resistor
D3 Or/Blk n/a LABEL Resistor

This is from a successful 4 wire to 5 wire conversion. The grounds are key as they are not chassis ground. Much of the confusion for me was the various names in all the literature.... all for the same thing.

Note also that the wire colors from the o2 harness back to the connectors may be different. you really need to check continuity to the ecu pinouts to find the right wires.
__________________

lca13 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odometer help/suggestion waterboysh Fuelly Web Support and Community News 10 12-14-2012 04:38 PM
Hello GasSavers_scostanz Introduce Yourself - New member Welcome 7 06-25-2006 08:37 PM
If this don't get you pulled over then I don't know what will. (PICS) Compaq888 General Fuel Topics 13 04-12-2006 09:53 AM
Electric panel heaters GasSavers_JustMe General Discussion (Off-Topic) 0 01-03-2006 04:43 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 03:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.