Finding Errors In Data - How To? - Fuelly Forums

Android Users - Coming Soon! - Migrating from aCar 4.8 to 5.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-27-2014, 11:45 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Country: United States
Location: CA
Finding Errors In Data - How To?

My problem is the most recent MPG estimate is jacked - likely due to incorrect total mileage (I run off the ODO.)

I have been over the numbers and they seem accurate. Any ideas why this happened or where to start looking to correct the error? I'm about ready to delete the entry and enter "missed fuel up" the next time around.

Thanks in advance for any help you guys can provide.

__________________

deftdrummer is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2014, 12:30 PM   #2
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,486
Country: United Kingdom
Location: Mid Wales
Fuel up 43 and 44, have you mixed up the miles/gallons? If you add the total miles for these two fuel ups, and the total gallons too, then divide it by two, the stats seem more in line with your other fuel ups.
__________________

__________________

Please subscribe to my YouTube channel
Draigflag is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2014, 12:34 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,486
Country: United Kingdom
Location: Mid Wales
By that I mean 50 miles on 1.82 gallons, and 240 miles on 6.32 gallons is more realistic?
__________________

Please subscribe to my YouTube channel
Draigflag is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2014, 06:16 PM   #4
Site Team / Moderator
 
Jay2TheRescue's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Northern Virginia
Posts: 4,657
Country: United States
Location: Northern Virginia
That's what it looks like to me, Let me see if I can remove those entries from your calculations until you can figure it out.
__________________






Jay2TheRescue is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2014, 06:20 PM   #5
Site Team / Moderator
 
Jay2TheRescue's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Northern Virginia
Posts: 4,657
Country: United States
Location: Northern Virginia
Arrow

I agree, it looks like the gallons for those two fillups are reversed. If you get it figured out, I can re-add those fillups to your mileage calculations. Right now I have the system ignore them for calculations.
__________________






Jay2TheRescue is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -8. The time now is 03:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.